Virtuaaliset partiotaitokisat

Kisajoukkueet 

Kisoja pelataan 1-3 hengen joukkueissa. Jos pelaajat haluvat pelata pienissä porukoissa, esimerkiksi sisaruksien tai lähellä asuvien partiokavereiden kanssa, se on mahdollista. Pitäkää näin epidemia-aikana kuitenkin huolta siitä, että ette ylitä rajattua henkilömäärää. Samoin, kun teette tehtäviä, pitäkää hyvä turvaväli esimerkiksi muihin retkeilijöihin.

Kisa-aika ja kirjautuminen peliin

Peli alkaa maanantaina 20.4. kello 16 ja päättyy sunnuntaina 26.4. kello 19. Sinulla on siis koko tämä aika käytettävissä pelin pelaamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse tehdä kaikkia tehtäviä yhdeltä istumalta, vaan voit palata peliin myöhemmin uudestaan. TÄMÄN TAKIA ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ KIRJOITAT OMAN PELAAJATUNNUKSESI (joukkueen nimi + pari-kolme numeroa) YLÖS. Sillä pääset jatkamaan peliä.

Kisoja kisataan mobiililaitteilla (yksi laite per joukkue) seppo.io -alustalla. Peliä pääsee pelaamaan, kun puhelimella/tabletilla avaa selaimen (chrome on paras, mutta toimii myös muilla selaimilla) ja menee osoitteeseen play.seppo.io  . Sieltä valitsette "pelaajana/player" (sivuston kielen voi vaihtaa ylhäällä olevasta laatikosta). Seuraavaksi sivusto kysyy koodia. Sudenpentujen, seikkailijoiden, tarpojien ja samoajien koodi on A37DAC  . Vaeltajien ja aikuisten koodi on CF37AD.

Kun koodi on laitettu, on vuorossa joukkueen nimen kirjoittaminen. Joukkueen nimeksi tulee laittaa ikäkausi, johon pelaajat kuuluvat, ja nimi (esimerkiksi SeikkailijaTommi) Jos joukkueessa on useampi kuin yksi pelaaja, niin joukkueen nimessä tulee olla kaikkien joukkueen jäsenten nimet. Ei hätää, jos kaikki eivät siihen mahdu, sillä seuraavaksi peli kysyy pelaajien nimiä. Kirjatkaa kaikki siihen. Jos pelaajia on yhdessä joukkueessa useammasta ikäkaudesta, peliä pelataan joukkueen VANHIMMAN jäsenen mukaan. 

Tehtävät ja palkitseminen

Pelissä on eroteltu tehtävät joukkueille niin, että tehtävän otsikosta näkee, kenelle se on suunnattu. Jos tehtävän otsikossa lukee (Kaikki), niin tehtävä on tarkoitettu jokaiselle ikäkaudelle. Valitkaa siis tehtävänne oman ikäkautenne mukaan.

Jokaisesta ikäkaudesta palkitaan paras joukkue. Mitä enemmän tehtäviä tekee, sitä paremmat mahdollisuudet on voittoon! Tarkistamme kuitenkin, että joukkueet eivät saa pisteitä, jos on tehty väärän ikäkauden tehtäviä.

Yleisimpiä ongelmakohtia

  • Jos peli menee ns. jumiin, päivittäkää sivu uudelleen. 
  • Joskus pelissä saattaa tulla tilanne, jolloin se ei anna vastata tehtävään. Silloin alhaalla näkyy nappula, jossa lukee ‘’muokkaa vastausta’’. Sitä painamalla ongelman pitäisi ratketa. 

Ottakaa rohkeasti yhteyttä Idaan (puh. 0400493785) vaikka whatsappilla, niin selvitellään yhdessä.
Tsemppiä kilpailuun! 

Ⓒ Jyväskylän Metsänkävijät ry