Toiminta

Partiopoikalippukunta Jyväskylän Metsänkävijät noudattaa toiminnassaan Suomen Partiolaisten määrittelemää partio-ohjelmaa. Luonnossa toimiminen ja retkeily on vahva osa lippukunnan toimintaa. Sallaajärven rannalla olevalla partiokämpällä nuoret mänkijät saavat ensikosketuksensa erätaitoihin ennen pidempiä retkiä ja leirejä. 

Ryhmät kokoontuvat viikoittain seuraavasti:

 • Seikkailijajoukkue Ukkoskarhu tiistaisin klo 18 - 19.30 johtajina Ida Tiittanen ja Henri Nummela 
 • Sudenpentulauma Sähkörauskut keskiviikkoisin klo 18 - 19.30 akelana Annimaria Valli
 • Tarpojaryhmät Ukkometso ja Piekana yhdessä torstaisin klo 18 - 19.30 johtajina Justus Leppäaho ja Immu Salmela sekä Mikael Siipola

Onko sinulla kysyttävää toiminnastamme? Yhteystiedot löytyvät täältä.

Haluatko liittyä Jyväskylän Metsänkävijöihin? Tässä linkki jäsenhakemukseen.

 • Mitä partio on?

  Partio on seikkailuja. Partio on elämyksiä. Partio on jotain, mikä on vaikea selittää sanoin - on koettava se itse.

  Nuoret ja lapset tapaavat viikoittain laumoissa ja vartioissa (pienryhmissä) nuorten vertaisjohtajien ja aikuisten partiojohtajien johdolla. Viikottaisessa tapaamisissa opetellaan paitsi hauskoja, myös hyödyllisiä taitoja: suunnistamaan, tekemään ruokaa luonnossa, opitaan antamaan ensiapua ja niin edelleen. Uusia asioita opitaan tekemällä - ei kirjoista lukemalla. Partiossa toimitaan yhdessä: käydään retkillä kävellen, hiihtäen, meloen tai purjehtien. Nukutaan teltassa, laavussa, rakovalkean lämmössä tai vaikka lumikammissa.

  Partiossa tutustuu uusiin ihmisiin ja saa uusia ystäviä. Vaikka toiminta luonnossa on keskeistä, on tärkeintä kuitenkin se, että kaikilla on hauskaa. Partio on 1900-luvun alussa englantilaisen lordi Robert Baden-Powellin perustama nuorisoliike, joka levisi muutaman kymmenen vuoden sisällä koko maailmaan.

  Suomessa partiotoiminta jakaantuu lippukuntiin (paikallisyhdistyksiin), piireihin (aluejärjestöihin) ja Suomen Partiolaisiin (kansallinen keskusjärjestö). Lippukunnan sisällä puolestaan toimii pienryhmiä, joita nuoret vertaisjohtajat ja aikuiset partiojohtajat ohjaavat. Koko lippukuntaa johtaa lippukunnanjohtaja.

  Lue lisää partiosta: www.partio.fi

 • Mitä se maksaa?

  Keskusjärjestön (Suomen Partiolaiset) jäsenmaksu (50-60€) kattaa tärkeimpänä partiovakuutuksen sekä kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Partiolehden ja 10% alennuksen partiokauppojen tuotteista. Lisäksi lippukunta kerää oman jäsenmaksunsa (10€), joka yhdessä oman varainhankinnan ja vanhempainyhdistyksen tuen kanssa kattaa kaiken lippukunnan toiminnan: kokoukset, leirit, retket, ruuat jne.

  Haluatko liittyä Jyväskylän Metsänkävijöihin? Tässä linkki jäsenhakemukseen.

Ⓒ Jyväskylän Metsänkävijät ry