Toiminta

Partiopoikalippukunta Jyväskylän Metsänkävijät noudattaa toiminnassaan Suomen Partiolaisten määrittelemää partio-ohjelmaa. Luonnossa toimiminen ja retkeily on vahva osa lippukunnan toimintaa. Sallaajärven rannalla olevalla partiokämpällä nuoret mänkijät saavat ensikosketuksensa erätaitoihin ennen pidempiä retkiä ja leirejä. 

Ryhmät kokoontuvat viikoittain seuraavasti:

 • Sudenpentulauma kokoontuu keskiviikkoisin klo 18-19:30 Annin, Timon ja Ollin johdolla
 • Seikkailijoukkue kokoontuu tiistaisin klo 18-19:30 Henri N.:n, Henri L.:n, Onnin ja Tiituksen johdolla
 • Tarpojaryhmä kokoontuu torstaisin klo 17-18:30 Mikaelin johdolla
 • Samoajat kokoontuvat keskenään ja päättävät oman kokoontumisaikansa

Onko sinulla kysyttävää toiminnastamme? Yhteystiedot löytyvät täältä.

Haluatko liittyä Jyväskylän Metsänkävijöihin? Tässä linkki jäsenhakemukseen.

Avoin ilta aikuisille ke 2.9. klo 18

Tervetuloa tutustumaan Jyväskylän Metsänkävijöiden toimintaan ja toiminnassa mukana oleviin ihmisiin Kolollemme Mäki-Mattiin. Illan ohjelmassa on rastitehtäviä pihamaalla yhdessä sudenpentujen kanssa sekä tietoa ja tarinoita partiosta aikuisten näkökulmasta teen äärellä. Mitä kaikkea aikuinen partiossa voi tehdä? Miten partiojohtajaksi pääsee? Millaisia pestejä aikuisille on tarjolla? Ja miksi kannattaa olla mukana?

Ilmoittautumiset viimeistään 31.8. pestijohtaja Idalle p. 0400 493 785 / ida.tiittanen@gmail.com

 • Mitä partio on?

  Partio on seikkailuja. Partio on elämyksiä. Partio on jotain, mikä on vaikea selittää sanoin - on koettava se itse.

  Nuoret ja lapset tapaavat viikoittain laumoissa ja vartioissa (pienryhmissä) nuorten vertaisjohtajien ja aikuisten partiojohtajien johdolla. Viikottaisessa tapaamisissa opetellaan paitsi hauskoja, myös hyödyllisiä taitoja: suunnistamaan, tekemään ruokaa luonnossa, opitaan antamaan ensiapua ja niin edelleen. Uusia asioita opitaan tekemällä - ei kirjoista lukemalla. Partiossa toimitaan yhdessä: käydään retkillä kävellen, hiihtäen, meloen tai purjehtien. Nukutaan teltassa, laavussa, rakovalkean lämmössä tai vaikka lumikammissa.

  Partiossa tutustuu uusiin ihmisiin ja saa uusia ystäviä. Vaikka toiminta luonnossa on keskeistä, on tärkeintä kuitenkin se, että kaikilla on hauskaa. Partio on 1900-luvun alussa englantilaisen lordi Robert Baden-Powellin perustama nuorisoliike, joka levisi muutaman kymmenen vuoden sisällä koko maailmaan.

  Suomessa partiotoiminta jakaantuu lippukuntiin (paikallisyhdistyksiin), piireihin (aluejärjestöihin) ja Suomen Partiolaisiin (kansallinen keskusjärjestö). Lippukunnan sisällä puolestaan toimii pienryhmiä, joita nuoret vertaisjohtajat ja aikuiset partiojohtajat ohjaavat. Koko lippukuntaa johtaa lippukunnanjohtaja.

  Lue lisää partiosta: www.partio.fi

 • Mitä se maksaa?

  Keskusjärjestön (Suomen Partiolaiset) jäsenmaksu (50-60€) kattaa tärkeimpänä partiovakuutuksen sekä kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Partiolehden ja 10% alennuksen partiokauppojen tuotteista. Lisäksi lippukunta kerää oman jäsenmaksunsa (10€), joka yhdessä oman varainhankinnan ja vanhempainyhdistyksen tuen kanssa kattaa kaiken lippukunnan toiminnan: kokoukset, leirit, retket, ruuat jne.

  Haluatko liittyä Jyväskylän Metsänkävijöihin? Tässä linkki jäsenhakemukseen.

Ⓒ Jyväskylän Metsänkävijät ry