Kokkikisan tulokset

Kokkikisan äänestyksen tulokset

Jaettu 1. sija:

Manuelin kesäkurpitsa-suklaakakku

Kesäkurpitsa makeassa herkussa kuulostaa niin erikoiselta, että Manuelin kesäkurpitsa-suklaakakua oli pakko kokeilla. Ohjeistus oli helposti seurattavissa, ja päällisen kanssa tehty taikatemppu hieno ja hauska. Kesäkurpitsan mittaaminen deseinä sopii hyvin jymemäisiin metsäolosuhteisiin, ja kakun tekeminen onnistuu yllättävän vähällä sotkulla. Maku on viisi kautta viisi, ja kesäkurpitsa korostaa suklaisuutta ja tekee kakusta mehevän.

Ollin pizza

Ollin pizza reseptissä kiinnostivat erityisesti pitkään nostatettava pohja ja erikoiset täytteet. Ohje taikinalle oli selkeä ja helppo, mutta täytteistä ei kerrottu kovin yksityiskohtaisesti ja toteuttaminen vaati testaajalta tulkintaa. Valmistaminen oli kuitenkin nopeaa, ainoastaan taikinan kohoamista täytyi odottaa yön yli. Aluksi sulatejuuston käyttö tomaattikastikkeen sijaan epäilytti, mutta pizzan maistaminen pyyhkäisi epäluulot pois: lopputulos oli herkullisen juustoisa ja täyttävä, tällä perusteella voimme suunnitella pizzauunin rakentamista Kämpälle.


Hyvin vahva 2. sija: Urhon mausteinen banaanikakku

Urhon banaanikakku herätti kiinnostuksen herkullisuudellaan sekä aikaisempien hyvien banaanikakkukokemuksien pohjalta. Rauhallinen video antoi myös kuvan osaavasta kokista reseptin takana. Ohjevideota oli helppo seurata, työjärjestys ja pienetkin yksityiskohdat tulvat selväksi mutkattomalla tavalla. Kaikki onnistui helposti, ja kakku valmistui uunissa kätevästi. Kakku on mukavan kostea ja miedosti mausteinen, täydellinen herkkupala iltapäiväkahvin kanssa nautittavaksi.


3. sija: Uunon alkupala ruissipseistä

Hauska ja hienosti editoitu video sai kiinnostumaan Uunon ruissipsialkupaloista. Helpot välipalaideat ovat myös hyvin tervetulleita, sillä kotona menee helposti paljon aikaa ruuanlaittoon. Ohjeistuksessa annettiin kivasti vaihtoehtoja aineksille, jos joku ei satu sopimaan omaan makuun - tuomaristo esimerkiksi korvasi tillin basilikalla. Tämä on todella helppo ja nopea herkku, ja ollut nyt useampaan kertaan kokeilussa. Yhdestä pussista riittää alkupaloja isommallekin porukalle, ja makuelämys on muokattavissa niin arkeen kuin juhlaan. Lopputulos Uunon sanoin todella hyvä.


Paras video: Joose

JyMen sitruskakun valmistus sujui Jooselta letkeän rennosti, ja tämä leivonta-video sulatti äänestäjien sydämet. Työskentelyä seuratessa katsoja tulee hyvälle mielelle, ja videon avulla selviää kaikki olennainen kakun valmistuksessa.

Video on kaiken kaikkiaan raikas, reipas ja taitavasti kuvattu.

Joosen sanoin: "Sitten hommiin!" ja "Hyvää ruokahalua!" Parhaillaan tekeillä olevasta Ursuksesta löydät aikanaan ohjeen tähän kakkuun ja kaikkiin muihinkin palkittuihin herkkuihin.


Yleisön suosikki: Onnin pääsiäiskakku

Yleisön suosikki-resepti valittiin valmiin tuotoksen kuvan perusteella, ja tämä suklainen kakku yltäkylläisen herkullisella, pääsiäisen juhla-aikaan sopivalla koristelulla voitti sarjan ansaitusti. Tätä herkkua pitää päästä nauttimaan! Ehkäpä Onni voisi leipoa yleisön suosikista vuodenaikaan sopivan version Kämpällä porukalla herkuteltavaksi sitten, kun taas kasvotusten tavataan?


Pisteitä on jaettu kokkisodassa kaiken kaikkiaan ryhmille seuraavasti:

Sähkörauskut Ukkoskarhu Ukkometso Näätä
3p 10p 6p 3p


Vaihe 1: osallistujat

Kokkisota sai monta todella onnistunutta ja innostunutta osallistujaa. Tuomaristomme valikoi parhaillaan reseptejä kokeiltavaksi ja finaalissa äänestettäväksi, mutta voit sitä ennen jo vilkaista kisan kuvasatoa. Ryhmäkisaan jokainen osallistuminen tuotti yhden pisteen eli pistetilanne tällä viikolla näyttää seuraavalta:

Sähkörauskut Ukkoskarhu Ukkometso Näätä
2 5 3 2

Viikonloppuna partiolaiset pääsevät äänestämään paitsi tuomarien karsinnan perusteella parasta reseptiä myös parasta videota - sen verran hienoja toteutuksia tuli nimittäin Ukkoskarhu-ryhmältä, että ne vaativat oman palkintonsa. Lisää pisteitä ja pääpalkintoja siis luvassa!

Nam-pirtelö

Suklaakakku mikrossa

Alkupala ruissipseistä

Mikael / Sähkörauskut

Lauri / Sähkörauskut

Uuno / Ukkoskarhu

Kesäkurpitsa-suklaakakku

Metsänkävijäin toscakakku

JyMen sitruskakku

Manuel / Ukkoskarhu

Mikael / Ukkoskarhu

Joose / Ukkoskarhu

Banaanimaustekakku

Pizza

Suklainen pääsiäiskakku

Urho / Ukkoskarhu

Olli / Ukkometso

Onni / Ukkometso

Murumarjapiirakka

Limekado-halloum-hampurilainen

Tortitas de papa y atun

Ilari / Ukkometso

Herni / Näätä

Anni / Näätä

"

Ⓒ Jyväskylän Metsänkävijät ry